Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a avut o întrevedere cu ministrul de interne din Statul Palestina, Ziyad Mahmoud Mohammed Habalreeh, cu ocazia Ceremoniei de absolvire a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Promoția 2023. Printre absolvenți s-au numărat și studenți bursieri palestinieni care au urmat cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de dezvoltare a cooperării în domeniul afacerilor interne, bazată pe caracterul tradițional al relațiilor bilaterale. Oficialul român a reiterat sprijinul acordat de România pentru consolidarea instituțiilor palestiniene, în care se înscriu și bursele acordate de statul român studenților palestinieni în mai multe domenii, printre care și de apărare civilă.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au semnat și un Memorandum de Înțelegere între ministerele de interne în domeniul protecției civile, care va contribui la întărirea capacității celor două state de a reacționa la dezastre și la alte situații de urgență.

Sursa: MAI