Serghei Maksimişin, unul dintre medicii principali care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Alexei Navalnîi la spitalul din Omsk, imediat după ce opozantul rus a fost otrăvit, a murit subit, informează CNN.

Maksimişin, care avea 55 de ani, a fost medicul şef-adjunct al spitalului de urgenţă din Omsk unde Navalnîi a fost internat imediat după otrăvirea sa, în august 2020.

„Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi terapie intensivă a spitalului de urgenţă nr. 1 din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimişin Serghei Valentinovici, a murit subit”, se arată într-un comunicat al spitalului, fără a preciza cauza decesului.

Maksimişin nu a făcut nicio declaraţie sau conferinţă de presă în perioada în care Navalnîi a fost internat la spitalul din Omsk.

Lui Navalnii i-a fost indusa, medical, coma, la internare iar dupa multiple interventii externe, inclusiv pe linie diplomatica, el a fost scos din Rusia si dus in capitala Germaniei, unde a petrecut cinci luni pentru a se recupera dupa otravire.

Leonid Volkov, seful de cabinet al lui Navalny, a confirmat ca Maximishin a fost insarcinat cu tratarea liderului opozitiei.

“Serghei Maximishin conducea departamentul care l-a tratat pe Alexey Navalnii, fiind responsabil cu tratamentul sau – in special de decizia privind coma indusa medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

” Sistemul medical din Rusia este foarte slab si nu este neobisnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc ca vor exista investigatii despre moartea sa”, a adaugat Volkov.