Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, nouă mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, precum şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, prejudiciul creat fiind estimat la 5.000.000 de lei.

Polițiștii bucureșteni au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălarea banilor, în domeniul comercializării de feroaliaje, prejudiciul în cauză fiind estimat la 5.000.000 de lei.
Astfel, au fost depistate și conduse la sediul subunității pentru audieri mai multe persoane bănuite a fi implicate în comiterea infracțiunii. Totodată, au fost identificate și ridicate 98.800 kg feroaliaje.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile precum și asupra tuturor conturilor bancare aparținând bănuiților, până la concurența sumei de 4.734.000 lei și 80.000 euro, respectiv un autoturism în valoare de aproximativ 170.000 euro, un imobil în valoare de aproximativ 300.000 de euro și  feroaliaje 87.000 kilograme în valoare aproximativă de 170.000 euro.
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 3,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălarea banilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman și al inspectorilor din  cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și din cadrul Direcției Generale a Vămilor.