“Pe mare vom avea mai multe nave, submarine, marinari”, iar Marina Regală va fi transformată într-o nouă unitate denumită “Forţa de Comandă a Viitorului” (FCF), a anunţat ministerul apărării într-un comunicat ce precede prezentarea detaliată a acestor proiecte.

FCF va fi responsabilă cu “protejarea căilor maritime şi menţinerea libertăţii de navigaţie” şi va beneficia de peste 200 de milioane de lire sterline în investiţii directe în următorii zece ani.

Pe uscat va fi desfăşurată o brigadă de operaţiuni speciale “capabilă să funcţioneze cu discreţie în medii cu risc ridicat şi să poată fi desfăşurată rapid în întreaga lume”. Această brigadă va fi formată din patru batalioane. În următorii patru ani, 120 de milioane de lire sterline vor fi investite în această unitate.

În paralel va fi creată o altă brigadă, Brigada de Asistenţă pentru Forţele de Securitate, care va oferi consiliere şi instruire ţărilor partenere aliate.

În ediţia de duminică a ziarului The Telegraph, ministrul apărării Ben Wallace a scris că forţele armate trebuie să se adapteze la ameninţările care au schimbat ultimii 30 de ani “până în punctul de a fi de nerecunoscut”.

Foto: The British Army