Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor, că nu este vorba despre un USL 2, şi că, în cazul în care social-democrații și liberalii simt că românii au încredere în această coaliţie, se poate veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună.

Întrebat dacă ia în calcul un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, premierul a declarat: „De obicei, în politică niciodată nu spui niciodată. Nu a fost această discuţie până acum, au existat discuţii până la urmă, ca şi între colegi, am văzut ce a declanşat declaraţia mea. Au fost discuţii şi de liste comune. Nu vorbim de un USL 2, în cazul în care noi simţim că românii au încredere în această coaliţie, putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuţie. Este posibil, nu este posibil. Nu are nimeni nimic decis în acest moment”.

Ciolacu a mai spus că, pentru el, ca premier, urgenţa numărul unu este să încerce să facă lucruri bune şi să construiască ceva sustenabil în România şi să se ţină de promisiunile făcute faţă de români şi să implementeze reformele asumate.
„Ca şi preşedinte al partidului, prioritatea mea numărul unu dunt primele alegeri, alegerile europarlamentare. Până la alegerile pentru funcţia de preşedinte este cale lungă”, a sunliniat Marcel Ciolacu.

„Momentan, să depăşim europarlamentarele. În schimb, cu adevărat, după 20 de ani cu preşedinte de dreapta cred că e cazul ca România să aibă şi un preşedinte de stânga”, a mai spus liderul PSD.