Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că lmajorarea cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi.

”Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”, a spus premierul Ciolacu la începutul şedinţei.

El a precizat că vor fi acordate şi facilităţi fiscale pentru părinţi.

”Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat mai multe decizii în sprijinul fermierilor români și îi cere ministrului Agriculturii, Florin Barbu, un mecanism prin care, până la recolta viitoare, să compensăm pierderile agricultorilor români.

„Adoptăm mai multe decizii în sprijinul fermierilor români și, în primul rând, acordăm un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrări agricole. Bugetul total este de 60 milioane de euro, asigurat și din fonduri europene, și din bugetul național”, a mai spus premierul.

Foto: Guvernul României