Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Chişinău, că are sentimentul că a venit „acasă” şi nu „la un frate mai mare sau mai mic, ci la un frate geamăn”. El a arătat că relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50% şi a dat garanţii că în viitoarea şedinţă de guvern se vor debloca banii pe proiecte în ceea ce priveşte apa potabilă, canalizarea din satele Republicii Moldova. 

„Nu am un sentiment că am venit oficial la Chişinău, cred că acelaşi sentiment vă încearcă şi pe dumneavoastră, atunci când veniţi la Bucureşti. Am sentimentul că am venit acasă şi nu am venit la un frate mai mare sau mai mic, am venit la un frate geamăn, pentru că toate provocările prin care am trecut, instituţionale, cu toate crizele suprapuse, provocări care s-au răsfrînt asupra românilor şi dintr-o parte şi din alta a Prutului, trebuie abordate comun”, a spus Ciolacu.

Premierul român a subliniat că „suntem obligaţi ca împreună să punem un accent deosebit pe zona economică”. 

„Relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50%, am ajuns la aproape 3,6 miliarde de dolari”, a declarat seful Executivului.

„Avem obligaţia, cu toate că războiul total ilegal şi incorect pornit de către un dictator numit Putin, împotriva unui stat suveran, va continua. Trebuie să facem faţă acestor provocări împreună şi să găsim cele mai bune soluţii împreună, pentru ca cetăţenii pe care îi reprezentăm să vadă o creştere în nivelul de trai, o creştere în infrastructură, o creştere a traiului zilnic”, a afirmat premierul român. 

Foto: Marcel Ciolacu/Facebook