Marcel Ciolacu nu este de acord cu propunerile venite de la Comisia Europeană privind limitarea consumului de energie la orele de vârf.
Președintele PSD spune că românii au trăit astfel de vremuri, în comunism, și că nu le poate cere din nou să stingă becurile.
„România produce în acest moment energie cât consumă. Am văzut din prognoze, cu 5% e deja un consum mai mic decât anul trecut, asta înseamnă că nu va fi nevoie să importăm direct energie electrică pentru a acoperi consumul”, a spus el.
„Eu am trăit în comunism. Eu nu pot să cer acum românilor să începem iar să închidem becurile. Că avem un plafon până la care decontează statul și tu singur vrei să te încadrezi în acel plafon, ca să faci o economie la bugetul familiei, mi se pare un lucru corect. Dar acel lucru îl faci tu, nu trebuie forțat”, a sunliniat Ciolacu.
„Nu pot, când citesc mai ales nişte lideri de dreapta din România, dar şi din Europa, care au început să vorbească despre raţionalizare, despre cum să stingem becurile. Noi nu trebuie să venim cu un astfel de mesaj. Datoria noastră este cu totul şi cu totul alta, trebuie să ne implicăm şi să găsim soluţiile cele mai bune pentru a nu vă schimba modul de viaţă”, a continuat el.
„Nu trebuie să venim noi, acum, şi să distrugem ce au construit ei, sub o umbrelă că există o criză şi trebuie să începem să raţionalizăm, să învăţăm cum să ne spălăm. Nu, obligaţia unor lideri politici este să găsească soluţii şi să se implice, nu să se vaite”, a adăugat șeful PSD.

Foto: captura video