Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Executivul aprobă o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare.

El a anunțat și aprobarea ordonanței privind ieftinirea a 14 alimente de bază.

„În acest fel, ajutăm la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii”, a mai spus premierul, mulţumind marilor retail-ieri, care au fost ”partener onest şi corect”.

„Am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creşterii preţurilor a devenit un obiectiv comun”, a subliniat Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că acesta este doar un prim pas.

„Nu putem spera să avem alimente mai bune, la preţuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării. De aceea, împreună cu colegii mei, aprobăm astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare. De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism şi patriotism economic. Lupta contra inflaţiei şi protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări”, a spus Marcel Ciolacu.

Foto: Guvernul României