Mai mulți lideri vor să ocupe posturile de ministru în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu. Decizia finală va fi luată în ședința Biroului Politic Național, programată marți, la ora 16.00, la Camera Deputaților.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o declarație de presă la Guvern, demisia din funcție. După anunțul public, Nicolae Ciucă a mers la Cotroceni unde a formalizat demisia din funcție.

Îmi doresc ca UDMR-ul să fie la guvernare. Presupun că ministerul justiției a găsit o soluție corectă pentru sindicaliști. Astăzi mi s-a comunicat ca s-a găsit o soluție. Există șanse ca UDMR-ul să păstreze conducerea Ministerului Dezvoltării. Ne-am respectat între noi și nu există modificări mari între ministere, am fost cu toții copreședinți, chiar și Kelemen Hunor, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit calendarului discutat în Coaliție, guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi învestit din Parlament până la finalul săptămânii. După demisia lui Nicolae Ciucă urmează consultări la Palatul Cotroceni, desemnarea unui premier de către președintele Klaus Iohannis, audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură.

Există o mare majoritate largă, este și grupul minorităților și vor participa la definitivarea programului de guvernare. UDMR nu a anunțat dacă participă. România este, de astăzi, într-o democrație consolidată. Sper că până joi se dă învestirea, a mai spus Marcel Ciolacu.