Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a preluat oficial joi mandatul prezidenţial în timpul unei ceremonii de învestitură care a avut loc la Palatul Republicii, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Parlamentului şi Curţii Constituţionale.
După ce a depus jurământul în calitate de nou președinte al R. Moldova, Maia Sandu a ținut un discurs de investire. Noua șefă a statului s-a adresat cetățenilor în limba română, limba rusă, ucraineană și găgăuză. A promis să apere interesele Republicii Moldova și a îndemnat poporul să o susțină.
Noul preşedinte Maia Sandu şi-a reiterat susţinerea pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi scoaterea acesteia din izolare internaţională. “Voi fi preşedintele integrării europene şi voi scoate ţara din izolare internaţională. Mă voi asigura că interesele noastre sunt înţelese şi respectate. Voi promova o politică externă care să ajute politica internă, să construiască punţi, nu să ridice ziduri’, a afirmat Maia Sandu în discursul de învestire.

“Vreau să devenim o ţară în care oamenii vor să trăiască. Aici e marea mea încercare ca preşedinte. Priorităţile momentului sunt pandemia şi criza economică’, a mai declarat noul preşedinte.

VIDEO AICI
Sursa: agora.md