Joi, a intrat în dotarea IGSU primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operațiunilor de stingere a incendiilor, din totalul celor 200 care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

“Acest proiect are o valoare nu doar instituțională, ci mai ales umană, și anume de a oferi protecție și sprijin comunităților și cetățenilor.

Cele 10 autospeciale sunt instrumente moderne și eficiente în lupta pompierilor cu timpul, într-un domeniu în care deplasarea rapidă la solicitări și intervenția promptă sunt esențiale.

Procesul de modernizare continuă, el este unul amplu si vizează reînnoirea pacului auto al inspectoratelor pentru situații de urgență”, a scris ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, pe Facebook.

El subliniaza cã prin astfel de inițiative, nivelul de siguranță al comunităților și calitatea serviciilor furnizate cetățenilor crește cu fiecare nou proiect de acest fel!

“În ultimul an, structurile aflate în coordonarea DSU au încheiat contracte pentru livrare de echipamente de intervenție la situațiile de urgență de peste 400 milioane de euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă.

Este important ca la nivelul tuturor structurilor MAI să fie atinse obiectivele de modernizare si dezvoltare instituțională cu efect direct  asupra creșterii gradului de siguranță al cetățenilor”, mai spune Lucian Bode în postare.

Foto: Lucian Bode/Facebook