Angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost în alertă pentru a interveni rapid în sprijinul cetățenilor afectați de fenomenele hidrometeorologice severe.

În urma fenomenelor periculoase au fost înregistrate efecte în 79 de localități din 19 județe (AG, BH, BR, BZ, CL, CS, CT, DJ, GL, HD, IL, IS, PH, SV, TR, TL, VL, VS și VN), unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 50 imobile, pentru degajarea a 411 copaci și a 19 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil. Aproape 60 de autoturisme au suferit avarii.

De asemenea, angajații MAI au intervenit pentru evacuarea apei din 4 case, 1 anexă gospodărească, 2 curți și 4 subsoluri (1 la un operator economic, 1 la o instituție publică – spital), cât și de pe 2 străzi.

Din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil circulația rutieră a fost temporar afectată pe 2 drumuri naționale (DN 1/BH și DN 17/SV) și 3 drumuri județene (DJ 608A/CS, DJ 708D/HD și DJ 223/CT).

Ca urmare a vântului puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile din județul Constanța pentru anumite intervale de timp.

Sursa: MAI