Miercuri, 19.01.2022, au avut loc consultări bilaterale consistente la nivelul conducerii Ministerelor Afacerilor Interne din România și Republica Moldova, în perspectiva viitoarei Ședințe Comune de Guvern planificate pentru data de 11 februarie a.c.

În cadrul unei întâlniri în sistem de videoconferință, ministrul român al afacerilor interne, domnul Lucian Nicolae BODE, a convenit cu omologul de la Chișinău o serie de măsuri pentru consolidarea cooperării bilaterale între cele două ministere.

Cu ocazia consultărilor, au fost valorificate inclusiv concluziile discuțiilor de nivel strategic avute astăzi la București de o delegație a MAI condusă de domnul secretar de stat Aurelian PĂDURARU cu reprezentanți de rang înalt ai Ministerului Afacerilor Interne ai Republicii Moldova și ai Ambasadei Republicii Moldova în România.

Reprezentanții celor două state au abordat inclusiv subiectul accesării unor noi mecanisme de finanțare în vederea consolidării capacităților operaționale și creșterii gradului de interoperabilitate dintre cele două ministere.

Sursa: MAI