Efectivele MAI au intervenit la 4.130 de evenimente, dintre care 2.234 de misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.896 au fost intervenții în situații de urgență.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 117 autori de infracțiuni, care au săvârșit 115 fapte penale, și au depistat 9 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 41 de autori de infracțiuni care au săvârșit 39 de fapte penale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 792 de posibile infracțiuni, dintre care aproximativ 20 % au fost sesizate din oficiu.

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 447 de permise de conducere și au retras 273 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 55 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 9 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.483 de persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 137 de jandarmi și au fost salvate 13 persoane aflate în situații critice.

De asemenea, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care avea intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei.

De asemenea, luni, angajații IGSU au efectuat 117 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 17 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.  Au fost aplicate 359 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.500 lei.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 79.279 de persoane și de 29.778 mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră au reținut, ieri, în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 41.577 lei.

De asemenea, în intervalul menționat, au  fost depistați 17 migranți ilegali.

Sursa: MAI