Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că România este solidară cu Franţa. ”Mă bucur că am fost alături de o parte dintre cei 77 de pompieri salvatori care încep această misiune internaţională”, a transmis ministrul, precizând că ”România arată, în mod constant, că are capabilităţile necesare pentru a acorda sprijin”.
”România este solidară cu Franţa! Pompierii români acordă sprijin autorităţilor franceze care se confruntă cu situaţii dificile provocate de incendiile de pădure care au cuprins teritorii extinse. Această decizie a fost luată rapid de către Guvernul României ca urmare a solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a scris Lucian Bode pe Facebook.
”Am încredere în ei pentru că pompierii români au dovedit deja partenerilor internaţionali, inclusiv în misiunile din Grecia, că sunt adevăraţi profesionişti în lupta cu flăcările”, a mai transmis ministrul.  
77 de pompieri români au fost transportaţi, joi noapte, cu două aeronave militare în Franţa, pentru a sprijini autorităţile locale în stingerea incendiilor de vegetaţie.