Ministrul de Interne Lucian Bode a participat joi la evenimentul aniversar organizat de către Poliția de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani de existenţă instituţională.
„Activitatea Poliției de Frontieră Române are o însemnătate deosebită, mai ales în contextul geopolitic regional actual, în care această structură emblematică a Ministerului Afacerilor Interne este chemată să asigure protecția și securitatea frontierelor României și ale Uniunii Europene.
Astăzi, protejarea granițelor României înseamnă protejarea granițelor Uniunii Europene.
Am subliniat în mod deosebit nevoia de implicare și de colaborare între instituții pentru atingerea cât mai curând a obiectivului strategic pentru România de aderare la spațiul Schengen. Țara noastră îndeplinește condițiile de aderare de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeași măsură ca statele Schengen.
Este important ca angajații Poliției de Frontieră să rămână mobilizați și extrem de implicați în misiunile zilnice de supraveghere și control la trecerea frontierei de stat. De asemenea, este esențial să acorde și pe mai departe o atenție sporită combaterii infracționalității transfrontaliere, care îmbracă forme din ce în ce mai diversificate.
În mesajul meu am evidențiat încă odată modul profesionist în care Poliția de Frontieră a gestionat criza de securitate și umanitară provocată de conflictul militar din Ucraina, angajații acestei structuri fiind primii care au intrat în contact și au oferit sprijin celor peste 1,7 milioane de refugiați care ne-au tranzitat frontiera în ultimele 5 luni.
Le-am cerut polițiștilor de frontieră să își onoreze cu devotament și integritate atribuțiile pentru că doar în acest mod vor contribui la consolidarea prestigiului instituției din care fac parte.
Sunt convins că Poliția de Frontieră va continua pe drumul modernizării și dezvoltării instituționale și va arată aceeași preocupare majoră pentru asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea și controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene”, transmite Lucian Bode.

Foto: Lucian Bode/Facebook