”Este foarte important să vă ridicați mereu la înălțimea devizei Siguranță și încredere pentru că astfel cetățenii și societatea vă vor fi alături”, le-a transmis polițiștilor ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul ședinței de evaluare a activităților desfășurate de Inspectoratul General al Poliției Române în cursul anului trecut.

Ședința a avut loc joi, 17 februarie a.c., în sistem videoconferință, fiind prezenți chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, doamna Gabriela Scutea, Procurorul General al României, doamna Nicoleta Pauliuc și domnul Pavel Popescu, președinții Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat, respectiv Camera Deputaților, precum și reprezentanți ai altor instituții și structuri MAI, cu care IGPR colaborează în mod constant.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că, deși anul trecut a fost unul dificil, cu multe activități în context pandemic, Poliția Română s-a concentrat să găsească un echilibru între toate liniile de muncă, astfel încât să nu fie neglijată nicio zonă de competență.

Lucian Bode a vorbit, de asemenea, despre incidentele izolate în care au fost implicați polițiști și care, chiar dacă nu dau nota generală a Poliției Române, pun într-o lumină proastă întregul sistem și anulează, în bună parte, munca asiduă a profesioniștilor din structurile de poliție.

În acest context, a cerut mai multă asumare și responsabilitate, mai ales managerială: ”Trebuie să vă preocupați să aduceți în sistem oameni valoroși, pe care vă puteți baza și care fac cinste uniformei de polițist. Polițiștii nu trebuie să uite că sunt permanent în serviciul public! De aceea, relația cu cetățeanul trebuie să fie bazată pe legalitate, integritate și profesionalism.”

Sursa: MAI