“Sentimentele sunt copleșitoare cu fiecare vizită pe care o fac în taberele de refugiați. Prea multă suferință, disperare și tristețe s-au strâns de la declanşarea atacului forţelor armate ruse asupra Ucrainei.

Astăzi, alături de Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, am vizitat în localitatea Siret din județul Suceava una dintre taberele organizate pentru ucrainieni și pentru toți cei care ne cer ajutorul.

România oferă asistență și protecție ucrainienilor și celor care părăsesc teritoriul ucrainian și ajung la noi în țară!

Vorbim despre categorii extrem de vulnerabile – femei, copii, persoane în vârstă. Asistăm la o dramă umanitară. Sute de mii de oameni au fugit din calea războiului și cer ajutorul întregii Europe. Au lăsat în urmă familii, prieteni, case. Practic, și-au lăsat în urmă toată viața, forțați de împrejurări și au luat drumul străinătății.

În ultimele zile am asistat la cele mai puternice dovezi de implicare, responsabilitate și unitate din partea românilor, a comunității europene și a celei internaționale.

Nevoia de a asigura asistență Ucrainei va rămâne la un nivel ridicat și în perioada următoare. De aceea, rămânem solidari și puternic angajați în susținerea acestui efort comun de asistență și protecție.

Astfel, am luat decizia de a operationaliza un Hub logistic în zona de Nord a țării prin mecanimsul de protecție civilă europeană destinat distribuirii asistenței umanitare.

Facem tot ce ține de noi pentru a facilita sprijinul de care are nevoie acum Ucraina și inițiem proiecte cu impact pozitiv asupra populației afectate.

Vreau să le mulțumesc pentru sprijin tuturor celor care în aceste zile au pus umărul la acest efort umanitar.

Ucraina rezistă, suntem alături de această țară greu încercată și de cetățenii ei, dar prețul plătit este unul mult prea mare și dureros”, a scris, sambata, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, pe Facebook.

Sursa: Facebook/Lucian Bode