Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, a declarat marţi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
El a adăugat că Florin Cîţu “nu riscă să fie sancţionat”.
“Nu riscă să fie sancţionat şi Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL. În al doilea rând, n-aş vedea ca o critică – sigur că domnia sa îşi exprimă o opinie, eu spun că unul dintre cei mai buni specialişti pe care PNL îl are pe zona de finanţe şi expertiză în finanţe publice. Noi şi astăzi am avut o întâlnire la Vila Lac în care am discutat despre toate aceste aspecte, în interiorul partidului. Vom continua să discutăm, acum, sigur, îngrijorări putem să avem fiecare. Unii putem avea şi argumente, alţii mai puţin”, a declarat Bode, la Parlament.
Potrivit acestuia, deocamdată agenţiile de rating au păstrat ratingul României şi a adăugat că “nu stăm foarte bine” în privinţa absorbţiei de fonduri europene. “Aşadar, haideţi să vedem finalul anului, să vedem cum reuşim să atragem aceşti bani europeni”, a adăugat ministrul.
Întrebat dacă la rocada premierului se va schimba şi ministrul Finanţelor, Lucian Bode a confirmat: “Da, aşa este”.
“Rămân la această opinie, am spus-o de fiecare dată, şi i-am transmis şi domniei sale de mai multe ori – să rămână în această linie a expertizei pe care o are, în comunicare publică şi va fi foarte bine şi pentru domnia sa, şi pentru PNL”, a adăugat Bode.
Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că în coaliţia de guvernare nu au existat discuţii despre introducerea de noi taxe şi impozite, în condiţiile în care Florin Cîţu a declarat că singura posibilitate a Guvernului de a pune în practică măsurile sociale şi economice pe care le-a anunţat ar fi introducerea de noi taxe şi impozite, pentru că nu sunt bani la buget.