1.250 de absolvenți, dintre care 904 bărbați și 346 femei, au primit gradul profesional de agent de poliție, în cadrul unei festivități desfășurate în prezența familiilor și a prietenilor, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate, precum și a cadrelor didactice.

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, a transmis absolvenților: ”Vă îndemn să vă lăsați ghidați în viața profesională de valori morale și principii de viață puternice, care să contribuie la un sistem sănătos de ordine publică și siguranță națională: corectitudine, înțelepciune, responsabilitate, integritate și asumare. Fiți demni de această uniforma pe care o purtați și fiți voi înșivă exemple de urmat pentru comunitățile în mijlocul cărora vă veți desfășura activitatea!”
De asemenea, în cadrul alocuțiunii sale, oficialul MAI a subliniat importanța formării profesionale continue: “continuați formarea profesională atât la locul de muncă, unde aveți ocazia să învățați de la colegii cu experiență, cât și prin accesarea constantă a programelor și cursurilor de specializare. […] Gradul de pregătire și modul în care vă veți face datoria se reflectă în percepția cetățenilor, a societății în general, a partenerilor de pe plan național și internațional asupra instituției și a fiecăruia dintre dvs. Vă îndemn să nu uitați niciodată că un singur pas greșit sau lipsa de empatie în activitatea dumneavoastră riscă să arunce o pată neagră nemeritată asupra întregii instituții din care faceți parte. Nu v-ați ales o meserie ușoară! Dar am convingerea că înțelegeți statutul pe care l-ați dobândit, ca reprezentanți ai MAI, și că veți da mereu dovadă de maturitate, profesionalism și implicare.”

Sursa: MAI