Liderul opoziţiei ruse arestat duminică la Moscova, Aleksei Navalnîi, „trebuie eliberat imediat”, a spus Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales american, Joe Biden, transmite Agerpres. Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut Moscovei să îl elibereze pe disidentul rus.

Și Canada cere eliberarea lui Navalnîi 

“Canada condamnă ferm arestarea lui Aleksei Navalnîi la sosirea lui la Moscova”, a subliniat într-un mesaj pe Twitter noul şef al diplomaţiei de la Ottawa, Marc Garneau.

Poziția României

“Reținerea liderului opoziției din Rusia Navalnîi la reîntoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat de la otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziția, este pur și simplu nedemocratic”, a scris, duminică seara , pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Militantul anticorupţie şi critic vehement al Kremlinului a fost arestat de serviciile penitenciare duminică imediat după sosirea la Moscova din Germania, unde s-a aflat în convalescenţă în ultimele luni după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat prin otrăvire, pe care acesta îl atribuie serviciului secret rus FSB.

VIDEO AICI