Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

“La 29 aprilie sărbătorim, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

Astăzi, românii își onorează veteranii de război. Astăzi, îi cinstim pe cei care au construit istoria acestui neam.

Ei sunt marturia vie a unor vremuri în care patriotismul, sacrificiul și mândria de a fi român erau adevărate principii de viață. Aceste principii ar trebui sa redevina valori fundamentale pentru poporul român, pentru fiecare dintre noi, sa ne regasim in ele si sa ne ghideze pe parcursul vietii si activitatii profesionale.

Armata şi-a făcut datoria față de țară în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale. Militarii  noștri și-au pus viața în slujba țării şi după anul 1990, în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Instituțiile din sistemul național de apărare și siguranță publică mențin vie tradiția de a-i onora pe cei care au luptat pentru ca România să fie un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Cu totii avem datoria de a cinsti memoria eroilor neamului și de a păstra integritatea și libertatea României.

Veteranii de război sunt cei care, prin lupta și jertfa lor, au păstrat identitatea țării noastre și au continuat istoria neamului românesc.

Ca militar, port un deosebit respect pentru aceste valori supreme și pentru cei care le-au slujit. Ca membru al Guvernului, am onorat veteranii de război ai Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne, i-am întâlnit, i-am ascultat și i-am sprijinit cu toate fortele. Si astazi sunt alaturi de veteranii de razboi, prin Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”.

Tuturor celor pe care îi onorăm astăzi le urez multă sănătate și puterea de a transmite nepoților și strănepoților adevăratele lecții de curaj, demnitate și patriotism. Dumnezeu să vă protejeze si sa vă aduca liniște sufletească si zile senine alături de cei dragi.

La mulți ani!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”