Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de Ziua Politiei Romane.

“Ziua de 25 martie este sărbătoarea primăverii, semnifică speranţa, încrederea în viitor, credinţa în biruinţa Binelui asupra răului.

Aceasta zi reprezinta o dublă sărbătoare pentru toti romanii: Buna Vestire şi Ziua Poliţiei Române.

Prin munca devotată, anonimă şi, de multe ori ingrată, poliţiştii fac tot ceea ce este posibil pentru eliminarea factorilor de pericol la adresa siguranţei publice. Iar fundamentale pentru exercitarea profesiei de poliţist trebuie sa fie intotdeauna demnitatea şi onoarea profesională. Fără acestea, nu se poate lupta cu succes împotriva fraudei, a violenţei sau a infracţiunilor.

Munca politistilor este deosebit de importanta. Ei trebuie să aibă mintea limpede, nu împovărată de griji și de probleme. Iar statul trebuie să le asigure polițiștilor respectul, stabilitatea, drepturile la zi.

În activitatea de ministru al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională, atenţia şi preocupările mele au fost orientate şi în direcţia asigurării, pentru întregul personal al Poliţiei Române, a unor condiţii de viaţă şi de muncă mai bune, în concordanţă cu misiunile îndeplinite.

M-am implicat în viața instituției, mi-a păsat intotdeauna de oameni și am adoptat măsuri care au venit în sprijinul lor. Am considerat că este firesc să protejăm urmașii polițiștilor care și-au pierdut viața în misiuni. De aceea, soțiile lor au fost angajate în sistem, iar copiii au fost acceptati în școlile de profil.

Pentru polițiștii rezerviști, ca și pentru pompieri, jandarmi, militari, am facut Legea 223/2015.

Și astăzi sunt aproape de polițiști, ca președinte de onoare al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, asociatia care reuneste politistii si militarii activi si rezervisti deopotriva.

Îi felicit pe toți polițiștii, le doresc sănătate şi succes în activitatea importantă pe care o desfăşoară, în serviciul legii, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

In războiul de zi cu zi pe care il poarta cu criminalitatea, poliţiştii români plătesc cu propria sănătate sau chiar cu viaţa preţul liniştii şi siguranţei românilor. Aceşti oameni dedicaţi ţării şi românilor merită recunoştinţa noastră, a tuturor.

La mulți ani, bravi polițiști români!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”