Memorandumul iniţial privind accederea Românei la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) va fi depus, joi, la Paris, a anunţar premierul Nicolae Ciucă.

La începutul şedinţei de guvern de miercuri, premierul a mulţumit ministerelor şi instituţiilor implicate în realizarea memorandumului.

„Mulţumesc tuturor ministerelor şi instituţiilor implicate, pentru modul în care au înţeles să îşi îndeplinească sarcinile ce le-au revenit în întocmirea şi realizarea memorandumului iniţial pe care mâine, 15 decembrie, îl vom depune la sediul OCDE de la Paris. Este un demers naţional, pe care l-am asumat încă de la începutul guvernării.

Pe parcursul acestui an, în luna iunie, am reuşit să obţinem aprobarea foii de parcurs. Iată că astăzi, până la finele anului, putem să anunţăm că mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important, de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării acelor etape de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Iar în final, să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial”, a sunliniat premierul Nicolae Ciuca.