Armata israeliană a dezvăluit duminică noua piesă de artilerie „Iron Sting”, mortiera precisă, ghidată cu laser și GPS, potrivit DefenseWorld.net.

Integrarea „Iron Sting” în Forțele de Apărare a Israelului (IDF), corespunde viziunii prezentate în planul multianual „Tnufa” al armatei, a anunțat producătorul Elbit Systems.

„Zece ani de cercetare și dezvoltare ne-au condus în acest moment în care putem oferi forțelor terestre ale FDI capabilități avansate făcute pentru câmpul de luptă modern. Această mortieră ghidată cu laser și GPS oferă trupelor o capacitate precisă de tragere care a fost implementată până acum doar în rachete și muniții aeriene ”, a  precizat generalul Yaniv Rotem.

Mortiera de 120 mm a fost supuă, recent,  testelor finale, într-un loc special din sudul Israelului. Finalizarea testării permite începerea producției în serie înainte de furnizarea sistemului către IDF.

Iron Sting este conceput pentru a angaja ținte cu precizie, atât în ​​terenuri deschise, cât și în medii urbane, reducând în același timp posibilitatea de avarii colaterale și prevenind rănirea non-combatanților. Utilizarea sa operațională va revoluționa războiul terestru și va dota batalioanele cu o putere de foc organică, precisă și eficientă.