Un bărbat din Filiaşi este cercetat pentru ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă, după ce poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, prin apel 112, de o persoană cu privire la faptul că a fost ameninţată cu un pistol.

“La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, care au stabilit faptul că, pe o stradă din Filiaşi, în faţa locuinţei apelantului, între acesta şi un bărbat de 38 de ani, din comuna Brădeşti, a izbucnit un conflict verbal, în urma căruia, cel din urmă ar fi executat cu o armă un foc în plan vertical, după care ar părăsit locul faptei, nefiind înregistrate victime”, informează IPJ Dolj.

În urma verificărilor efectuate, bărbatul bănuit de comiterea faptei, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit de poliţişti la scurt timp la locuinţa sa, fiind, totodată, găsită şi arma folosită, precum şi şase cartuşe, care, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din primele cercetări, a rezultat că arma face parte din categoria celor neletale supuse autorizării. Bărbatul a declarat că ar fi achiziţionat-o din Italia şi nu ar fi declarat-o organelor vamale la intrarea în ţară, la începutul lunii septembrie.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

Sursa:AGERPRES

Foto: IPJ Dolj