Autoritățile turce s-au confruntat cu incendii de vegetație în diverse destinații turistice și duminică, iar de la debutul crizei au lichidat peste 100 de focare, spun oficialii. Bekir Pakdemirili, ministrul turc pentru agricultură și silvicultură, a precizat pe rețelele sociale că flăcările au lovit zone din Antalya și Mugla. Probleme similare au fost și în Grecia, și în Italia, unde pompierii au luptat din greu cu incendiile alimentate de valul de căldura din regiune.

Poliția a folosit tunurile cu apă pe care în general le utilizau la proteste, iar intervențiile au fost efectuate și cu ajutorul elicopterelor.

Probleme sunt și în estul Bosniei, unde flăcările violente au pus în pericol satele din zona muntelui Veliki Stolac, unde se află una dintre cele mai vechi specii de copaci din Europa. În cele din urmă, flăcările au fost localizate și lichidate.

Meteorologii estimează că temperaturile vor urca luni până la valori de 42 de grade Celsius în Grecia și în alte țări din sud-estul Europei.

Foto: Hepta