Filmarea a fost realizată la începutul iernii de Cătălin Cojan, aflat într-o acțiune de monitorizare în Ocolul Silvic Comandău.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.
Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.
Direcția Silvică Covasna administrează, prin cele patru ocoale silvice, 27.088 hectare păduri de stat și asigură servicii silvice pentru alte 37.506 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.
Credit: Cătălin Cojan, Ocolul Silvic Comandău