Hai, România!

Vino la Rugby!
Pune umarul alaturi de Stejari!
Si striga: Hai, România!
#rugbyromania

Federația Română de Rugby lanseaza un program prin care doreste să-și extindă aria de selecție, pentru a include jucători de rugby eligibili care trăiesc în afara României.

Regulamentele World Rugby stipulează că, pentru a juca în România, jucătorul, părinții jucătorului sau bunicii jucătorului trebuie să se fi născut în România.

Dacă jucătorul nu este născut în România, va fi nevoie de detaliile părintilor, iar dacă aceștia nu s-au născut în România, vor fi solicitate și detaliile bunicului jucătorului.

Dacă jucătorul nu este născut în România, dar a trăit mai mult de 10 ani în România, se va solicita dovada rezidenței în România pentru acest minim de 10 ani.

Nu numai jucătorii care trăiesc în România pot juca rugby pentru echipele naționale românești. Daca el, părinții sau bunicii sai sunt născuți în România, atunci proiectul „Rădăcini de Stejar” ar putea fi oportunitatea sa de a juca rugby pentru o națională a României.

Proiectul „Rădăcini de stejar” este o inițiativă centrată pe jucător, menită să dezvolte și să susțină jucătorii cu origini românești, dar care trăiesc în afara României.

Schema recunoaște situațiile individuale de joc, apoi oferă sprijin și oportunități adecvate pentru a progresa spre nivelul internațional, de juniori și seniori.

Sursa: Federatia Româna de Rugby