Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că în ședința de guvern va fi aprobat un memorandum destinat contractării unui împrumut de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă de la Craiova.

“Continuam demersurile pentru a putea să avem cu adevărat împlinite obiectivele şi asumările la nivel guvernamental şi vom aproba azi un memorandum prin care vor contracta un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Un împrumut de 600 de milioane de euro”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a  punctat că aceasta „este asigurarea că vom demara această investiţie”.

„Costul net – inclusiv costurile operaţionale de implementare – se ridică la 508 milioane de euro. Ca atare, demarat în 2020, putem astăzi să spunem că ne îndreptăm spre îndeplinirea acestui obiectiv”, a mai declarat premierul.

Valoarea totală a investiției este de 2,85 miliarde de lei.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165. 296 metri pătrați.

Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.

Unitatea sanitară va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.

Sursa foto: Guvernul Romaniei