Punctul de pensie crește cu 10% la începutul anului viitor și se măreresc alocațiile pentru copii, măsuri care intră în vigoare în prima zi a anului viitor. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Marius Budăi, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern.
„Azi în ședința de Guvern au fost aprobate și cele două ordonanțe care practic implementează mare parte din pachetul social. Urmează o a treia ordonanță care urmează traseul de avizare internă. Prima ordonanță se referă la alocația de stat pentru copii și instituirea celei de-a 13 indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, încât de la 1 ianuarie alocațiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste între 0 și 2 ani, dar și dar și 2-18 ani, persoane cu dizabilități. Pensia minimă se majorează cu 25% de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.442 de lei 1.586 de lei”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern. Totodată, Guvernul va decide vineri, acordarea unui ajutor de stat pentru pensionarii cu venituri mici, respectiv o așa-numită a 13-a pensie.
„Stabilim majorarea punctului pensiei cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, miercuri. Acesta a anunțat și creșterea alocațiilor pentru minori. „Majorăm alocaţia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizaţii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilităţi, resepctiv a 13-a indemnizaţie. Mai exact, alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi. De asemenea, alocaţia de stat creşte la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Sursa: Știri pe surse