Politistii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Brașov și Sibiu, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în județul Brașov, s-ar fi constituit o grupare infracțională organizată, ai cărei membri erau implicați în activități ilegale, constând în racolarea, călăuzirea și transportarea unor cetățeni extracomunitari, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României.

Din cercetări a rezulat faptul că membrii grupării ar fi acționat în zona frontierei de vest a României și ar fi fost implicați în realizarea mai multor transporturi ilegale de migranți din India, Etiopia și Eritrea, obținând sume importante de bani.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, bani, telefoane mobile, 2 autovehicule, precum și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor.

Au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, 16 persoane au fost reținute, pentru 24 ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Brașov, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov și polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand.

Sursa: IGPR