La începutul acestui an, bateria de Gepard din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Geparzii Transilvani” a început o relație strânsă de colaborare bazată pe încredere și respect cu o baterie de artilerie antiaeriană poloneză din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate din Gizycko. După mai multe discuții, întrevederi și vizite de informare, în această săptămână am desfășurat un exercițiu în comun în poligonul Wyreby, informează MApN.
Potrivit sursei citate, pe timpul desfășurării exercițiului, militarii români și polonezi s-au antrenat în aplicarea procedurilor de comandă-control, selecția și repartiția țintelor precum și rezolvarea unor incidente fictive.
Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Geparzii Transilvani” participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.