Alianţa Nord-Atlantică anticipează acţiuni de provocare, sub drapel fals, în Republica Moldova, unde sunt deja în curs de derulare încercări de destabilizare, însă nu vede riscuri militare iminente. Este vorba mai degrabă de încercări de a crea dificultăţi forţelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Digi24.

Mircea Geoană a menţionat că Alianţa Nord-Atlantică rămâne extrem de atentă în ceea ce priveşte sprijinul pentru ţările care sunt sub o astfel de presiune, cu atât mai mult cu cât conflictul din Ucraina riscă să fie unul de lungă durată, iar Kievul trebuie să fie sprijinit nu doar pentru a-şi limita pierderile, ci pentru a câştiga acest război.
„Pe de altă parte, în ciuda retoricii tot mai insistente care vine dinspre Moscova, NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară. Un astfel de discurs este destinat să pună presiune psihologică asupra Ucrainei şi asupra democraţiilor occidentale”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.