Gabriel Oprea la Realitatea Plus

“Holocaustul este un adevar dureros care nu poate fi negat sau minimizat.

Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” respinge si condamna orice actiune de natura extremista. Respingem total pozitia oficiala a unui partid parlamentar referitoare la Holocaust”, a declarat presedintele UMPMV, Gabriel Oprea, intr-o interventie telefonica la Realitatea Plus.

“Holocaustul a fost un genocid care s-a extins pe un întreg continent, care a distrus indivizi și familii, comunitati si culturi. De aceea, catalogarea Holocaustului drept o “temă minoră” de catre un partid care face parte din Parlamentul Romaniei, denota o totala lipsa de respect fata de realitate, fata de un stat prieten statului roman, dar si fata de copiii Romaniei”, a subliniat fostul vicepremier pentru securitate nationala.

El a mai spus ca educatia presupune in primul rand informare, cunostere, iar copiii romani au dreptul sa stie adevarul istoric si cu partile sale negre, si cu momentele dramatice.

“Statul Israel este un stat prieten pentru tara noastra. Romania a fost unul dintre primele state care a recunoscut statul Israel, un stat si un popor prieten al poporului roman”, a subliniat presedintele UMPMV.