Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor.

Prezentam, in continuare, mesajul integral:

“11 noiembrie, este o zi deosebit de importanta pentru noi toti. 11 noiembrie 1918 a fost ziua care a marcat profund parcursul poporului român. Se încheia oficial Primul Război Mondial, în urma armistiţiului încheiat, la acea dată, între Puterile Antantei şi Germania, prin care s-au creat şi condiţiile necesare realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie.

Nu avem voie să uitam, vreodată, eroii, nu avem voie sa incetam sa cinstim veteranii acestei tari.

Ei au construit istoria neamului nostru.

Ei reprezinta istoria vie a unor vremuri în care patriotismul, sacrificiul și mândria de a fi român erau adevărate principii de viață.

Noi, românii, trebuie sa ne întoarcem la valorile si principiile acestui neam si sa ne amintim sa fim din nou demni.

Datorăm un profund respect veteranilor, soldaţilor români şi străini care au luptat cu toată fiinţa lor pentru ca generaţiile care le-au urmat să trăiască într-o lume demnă şi liberă.

Iar noi, cei care am jurat credință României, suntem primii care ne cinstim camarazii. Doar așa putem să facem din gestul nostru unul cu valoare de exemplu pentru cât mai mulți compatrioți.

În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă şi din respect şi recunoştinţă faţă de veterani, am ridicat

Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României, în timpul mandatului de ministru al apãrãrii nationale si l-am donat Ministerului Apărării Naționale. Monumentul din Parcul Tineretului a fost ridicat din dorinta de a aduce un omagiu veşnic militarilor care şi-au sacrificat viaţa departe de graniţele ţării, dar şi pe teritoriu naţional, onorând, cu demnitate, jurământul faţă de Patrie.

Tuturor celor pe care îi onorăm astăzi le urăm multă sănătate și puterea de a transmite nepoților și strănepoților adevăratele lecții de curaj, demnitate și patriotism. Dumnezeu să vă ajute!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV”