Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței SUA.

“Cu ocazia aniversării a 247 de ani de la independența obținută pe 4 iulie 1776, Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” transmite poporului american cele mai călduroase felicitări.

Istoria relaţiilor diplomatice româno-americane, precum şi prietenia care leagă cele doua popoare au creat o colaborare de succes între acestea, bazată pe valorile fundamentale ale democrației, pe care le împartasim. Tarile noastre sunt guvernate de principii comune, care ne desăvârșesc existența ca națiuni.

Actualul context regional și internațional, marcat de războiul din Ucraina, constituie o provocare permanentă. Astazi, solidaritatea între statele democratice este mai valoroasă ca oricând.

De aceea, în aceasta zi de mare sarbatoare pentru poporul american, trebuie să subliniem sprijinul deosebit de important al Statelor Unite pentru consolidarea securității României si relatiile excelente în cadrul NATO. Totodata, apreciem cooperarea strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic și pe alte paliere, precum securitatea energetică, domeniul științific și academic, relațiile comerciale.

Respect si prietenie pentru aliatii noștri americani! Dumnezeu sa va binecuvânteze! La mulți ani!

Gl.(r) Gabriel Oprea
Presedintele UMPMV

 

 

Foto: Ambasada SUA la Bucuresti