Gabriel Oprea la Realitatea Plus

”Este o perioada complicata pentru toata lumea: pandemie, criza energetica, crizele din regiunea noastra, criza migrantilor, contextul de criza din Ucraina. Consider ca faptul ca astazi este prim-ministru un militar, un om cu o carte de vizita excelenta in NATO, este de bun augur. Nicolae Ciuca  este un om cu experienta si sunt convins ca va scoate tara din criza. Sunt un om cu experienta politica, am fost ministru al apararii, al internelor, vicepremier pentru securitate nationala, chiar si premier, in doua randuri, sunt si presedintele unui partid, UNPR, stiu ce inseamna o coalitie politica. Chiar daca este militar, premierul Ciuca exercita atributiile functiei intr-o coalitie politica. Sunt convins ca stilul sau direct, serios, va fi eficient. Si intr-o coalitie formata din doua partide mari, ca PSD si PNL, alaturi de UDMR, are forta palamentara pentru ca Executivul sa poata lua masuri eficiente necesare pentru o tara greu incercata cum este Romania, in acest context delicat.

Si in randul militarilor, in randul politistilor, al tuturor celor din sistemul de securitatea, sunt tot felul de framantari justificate, legate de pensiile militare. Ca presedinte al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” le spun sa aiba incredere in premierul Nicolae Ciuca. Sunt convins ca daca nu era premier un militar, drepturile militarilor, ale celor care jura sa-si apere tara chiar cu pretul vietii, erau grav afectate. Nicolae Ciuca nu-si va dezamagi nici colegii din randul carora provine, dar nu-si va dezamagi nici poporul. Eu am incredere in forta acestei coalitii. Cand ai in spate speijinul unui partid puternic precum PSD, dar si al PNL, exista forta necesara parlamentara sa putem depasi aceasta perioada grea.

Cred ca un militar este omul providential in acest moment”, a declarat presedintele UMPMV, Gabriel Oprea, intr-o interventie telefonica la Realitatea Plus.