Fostul prinţ moştenitor şi frate vitreg al regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei a anunţat sâmbătă că se află “în arest la domiciliu” în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva “securităţii regatului”, notează AFP.

Într-o înregistrare video transmisă BBC de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de stat-major al armatei a venit la domiciliul său şi i-a spus că “nu i se permite să iasă din locuinţă”. El a negat participarea la vreun complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de “corupţie” şi “incompetenţă”.

Agenţia oficială de presă Petra informase anterior că autorităţile au arestat un fost consilier al regelui, Bassem Awadallah, şi alte câteva persoane din “motive de securitate”, în timp ce jurnalul american Washington Post a raportat despre un complot pentru răsturnarea regelui.

Într-un comunicat, şeful statului-major iordanian, generalul Yousef Huneiti, a subliniat că prinţul Hamza a fost “îndemnat să înceteze activităţile care ar putea fi utilizate pentru a submina stabilitatea şi securitatea regatului”, dar a dezminţit arestarea acestuia.

“Nimeni nu este mai presus de lege. Securitatea şi stabilitatea Iordaniei sunt pe primul loc”, a spus generalul Huneiti. “Toate măsurile luate sunt în cadrul legii şi după o anchetă amănunţită”, a adăugat el.

Foto: Twitter TRT World Now

Detalii AICI