Igor Dodon acuză Occidentul, în special Statele Unite ale Americii, de pregătirea unui „Maidan” în R. Moldova, după alegerile prezidențiale. Totodată, aceste afirmă că a pierdut alegerile, deoarece puterile occidentale „s-au străduit foarte mult” și au lucrat foarte intens pentru Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute de Dodon în cadrul unui interviu pentru TASS, cu ocazia vizitei sale recente la Moscova.

„Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului președinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată și mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziția Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el și Rusia”, a declarat Dodon.

După alegerile prezidențiale, PSRM nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor și nu au vrut „să le facă jocul”, a mai spus Dodon.

Toți înțelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Și noi știm cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de așa-zisul Maidan”, a menționat Dodon.

Potrivit lui, Occidentul, cu mâinile Maiei Sandu încearcă să destabilizeze situația în regiune.

Sursa: deschide.md