Fostul consilier al președintelui Donald Trump crede că Covid-19 ar fi putut avea „scurgeri” dintr-un laborator din Wuhan, unde oamenii de știință lucrau la vaccinuri pentru viruși similari.
Dr. Deborah Birx, expert în boli infecțioase și fost consilier prezidențial pentru Covid-19, a declarat pentru The Mail on Sunday că coronavirusul “a ieșit din cutie gata să infecteze” atunci când a apărut în orașul chinez Wuhan în decembrie 2020, potrivit Daily Mail.
Consilierul a spus că majoritatea virusurilor au nevoie de luni sau ani pentru a deveni foarte infecțioase pentru oameni. Dar, a spus Dr. Birx, Covid „era deja mai infecțios decât gripa atunci când a apărut”.
Ea a spus că acest lucru înseamnă că Covid a fost fie un ‘lucru anormal al naturii’, fie că oamenii de știință chinezi ‘lucrau la vaccinuri împotriva coronavirusului’ și au fost infectați.
„Se întâmplă, laboratoarele nu sunt perfecte, oamenii nu sunt perfecți, facem greșeli și poate exista contaminare”, a spus ea.
Ea a acuzat China că a ascuns inițial cât de infecțios era Covid.
Birx a spus că infecțiozitatea Covidului era în concordanță cu un virus care a fost experimentat în laborator.
„În laboratoare se cultivă virusul în celule umane, permițându-i să se adapteze mai mult. De fiecare dată când trece prin celule umane, acesta devine mai adaptat”, a spus ea.
Deoarece oamenii pot contracta Covidul în mod asimptomatic – ceea ce înseamnă că nu prezintă simptome – Dr. Birx susține că un om de știință din Wuhan ar fi putut ieși cu ușurință din laborator cu el.
„Cineva care lucra în laborator cu una dintre tulpini ar fi putut să o ia și să nu știe că o are”, a spus ea.
„China a lăsat să se înțeleagă că îl stăpânește, dar răspândirea asimptomatică nu poate fi stăpânită fără teste”, a spus ea.