,,Vă mai puteți înscrie în Programul întrunit de calificare în domeniul FOS doar până pe 18 ianuarie. Programul se adresează doar militarilor!”,  reamintește MApN.
Școala de aplicație a forțelor pentru operaţii speciale(SAFOS) este constituită ca instituție de învățământ militar de formare continuă non-universitară, fiind structura care asigură pregătirea și perfecționarea, prin cursuri și programe de instruire, a ofițerilor, maiștrilor militari, subofițerilor, gradaților și soldaților profesioniști și a civililor în arma forțe pentru operații speciale.
Începând cu anul 2020, Școala de aplicație a forțelor pentru operaţii speciale primește denumirea onorifică „BUREBISTA”.
În prezent SAFOS organizează programe de formare inițială (Curs formare a subofițerilor în activitate) și continuă (cursuri de specializare/perfecționare pentru operatori FOS) în domeniul forțelor pentru operații speciale.
Procesul de formare și dezvoltare profesională a întregului personal din arma forțe pentru operații speciale derulat la SAFOS urmărește, în general, formarea unor luptători maturi și pregătiți să ia decizii în timp scurt, cu un profil de învingător, pragmatici, modești, flexibili în gândire și capabili să înțeleagă alte culturi și societăți umane, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora.
Foto: SAFOS