Iveco Defense Vehicles a semnat luna aceasta un acord-cadru pentru furnizarea a până la 1.048 de camioane militare Trakker către Forțele Armate Germane (Bundeswehr).  Camioanele urmează să fie livrate din 2021 până în 2028, informează defpost.com.
Prima tranșă de vehicule militarizate 8×8 din gama Trakker va cuprinde 224 de unități în cinci configurații diferite și pregătite pentru transportul containerelor ISO de 20”. Configurațiile vehiculelor includ echipări cu macarale hidraulice și sisteme de troliu.
Toate vehiculele îndeplinesc cel mai modern nivel de emisii EURO-6 și vor fi furnizate cu o cabină protejată, care oferă, în prezent, printre cele mai bune niveluri de protecție față de mine, arme NBC (nucleare, biologice și chimice) și IED (dispozitive explozive improvizate)
Aceste cabine oferă, de asemenea, utilizatorilor un nivel ridicat de confort al echipajului și sunt proiectate pentru a găzdui o varietate de sisteme moderne de comunicare și comandă militare.
În ultimii ani, Iveco Defense Vehicles a livrat aproximativ 2.000 de vehicule din gama sa largă de produse către Armata Germană, incluzând versiuni personalizate protejate, precum  GTF 8 × 8 , TEP-90, STW-8 × 8, Basculantă- 8 × 8, Sideloader-8 × 8, ISO-container-transport-8 × 8 și Tractor-6 × 6), care operează deja în teatrele de operații.