Comandamentul de achiziții pentru forțele aeriene a solicitat recent un „pachet de capabilități” și propuneri conexe de la companii capabile să producă tehnologii care să ajute B-2 să reziste la un EMP(Electro Magnetic Pulse), a confirmat săptămâna trecută Brian Brackens, purtătorul de cuvânt al comandamentului, potrivit Military.com.

Forțele Aeriene explorează opțiunea de modernizare pentru a „crește supraviețuirea”, a spus Brackens săptămâna trecută.

EMP( (Electro Magnetic Pulse)  reprezinta o undă electromagnetică de energie foarte mare şi durată foarte mică, capabilă să distrugă orice tip de dispozitiv electronic. Cel mai cunoscut tip de impuls electromagnetic este impulsul care se produce la detonarea bombelor atomice cu puterea mai mare de 10 kt (10 kt = zece kilotone, echivalentul a zece kilotone de TNT) – impulsul electromagnetic nuclear – NEMP (Nuclear EMP).

Unii specialiști au avertizat că Statele Unite sunt vulnerabile la un astfel de atac din partea Chinei, în timp ce alții spun că Washingtonul nu trebuie să-și facă griji cu privire la un EMP, deoarece atacul nuclear însoțitor ar fi cea mai mare amenințare.

EMP-urile pot proveni și din furtuni geomagnetice naturale, care ar reprezenta, de asemenea, o amenințare pentru bombardier.

Foto: US Air Force