Tinerii cursanți ai programului de instruire pentru formarea soldaților și gradaților profesioniști, seria suplimentară 2020, repartizați Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Apostol Andrei” s-au prezentat luni la sediul unității. Aceștia vor parcurge, în următoarele aproximativ 14 săptămâni procesul de formare inițială a soldaților și gradaților profesioniști, împărțit pe două module: instruire de bază și instruire de specialitate.
Pe parcursul acestei săptămâni militarii cursanți s-au integrat ușor în programul intens de pregătire. Dacă primele zile au fost rezervate pentru formalitățile procedurale de acomodare, pentru sfârșitul săptămânii le-a fost programată prima ieșire în poligonul de tragere.
Pe o vreme nu tocmai prietenoasă, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, cursanții au asistat la o serie de trageri demonstrative cu armamentul de infanterie și observarea efectului la țintă a acestora.
Parcurgerea acestor module le va asigura tinerilor militari cunoștințele și aptitudinile necesare pentru îndeplinirea sarcinilor specifice funcțiilor pe care vor fi repartizați, iar la finalul acestei perioade de instruire vor înțelege pe deplin principiul de bază al oricărui militar: Disciplină – Demnitate-Dăruire!
Întregul colectiv al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” le urează ,,Bun venit!” în marea familie a unității și mult succes în parcurgerea modulelor de instrucție.
Procesul educațional al tinerilor militari se execută cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus.
Foto și text: sergent major Nicusor Comănescu