Două perechi de surori gemene au decis să urmeze același drum în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, colegiul uniformelor albastre. Diana și Denisa Vedinaș și Cătălina și Mădălina Capău sunt eleve în clasa a IX-a și au ales să urmeze împreună cariera militară.
Diana și Denisa sunt din Zalău, au aflat de la prieteni despre colegiul militar și au decis: „aici este locul meu, aici mă potrivesc, aici trebuie să fiu și am luptat foarte mult pentru a fi admisă, printre primii chiar” a spus Diana sigură pe ea.
Denisa consideră liceul militar o nouă experiență, în fiecare zi descoperă lucruri noi și cunoaște colegi cu interese comune: „mă bucur că foarte mulți dintre colegi au interese pe care le am și eu, hobby-uri și suntem deja foarte uniți”.
Cele două surori spun despre ele că sunt foarte diferite, nu doar la înfățișare, ci și la comportament. „Suntem firi complet diferite. Denisa este mai visătoare și îi plac disciplinele din sfera umană, pe când eu sunt mai realistă, mai cu picioarele pe pământ și iubesc materiile reale. Dar, deși suntem diferite, ne completăm una pe cealaltă”, a spus Diana.
Când le privești pe Cătălina și Mădălina Capău știi cu siguranță că sunt surori. Vin din comuna Lupșa, județul Alba și iubesc uniforma de mici, tatăl lor fiind pompier.
Cătălina a ales să urmeze colegiul militar deoarece spune ea, „este un colegiu foarte bun în care se pune accent pe disciplină, iar munca în echipă este foarte importantă”.
Chiar dacă se aseamănă fizic foarte mult, cele două surori au caractere diferite: „suntem puțin diferite la caracter, eu de obicei sunt mai sociabilă, zâmbesc mai mult, în timp ce Mădălina este mai serioasă”, a spus Cătălina.
Cele două surori se înțeleg foarte bine, se susțin și se sfătuiesc reciproc: „este bine să ai o soră în acest liceu. Ne încurajăm atunci când avem o zi mai grea și ne consultăm în privința sarcinilor pe care le primim la clasă”, a spus Mădălina.
Sursă text și foto: Cer senin – Revista Forţelor Aeriene