Dosarele „Black Vault” acoperă acoperă zeci de incidente de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii misterioase dintr-un mic oraș rusesc, potrivit Space.com.

Documentele au fost obținute în urma unui lung șir de cereri privind liberul acces la informațiile de interes public (Freedom of Information Act) depuse secolul trecut.

În vara lui 2020 CD-ROM-ul a fost cumpărat de John Greenwald Jr., creatorul Black Vault, iar acesta a terminat recent încărcarea în format PDF a tuturor documentelor de pe CD pe website-ul său.

„Deși CIA pretinde că aceasta este întreaga lor colecție de documente (declasificate), s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe website.

„Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, adaugă acesta.

Depozitul masiv de date include peste 2.700 de pagini de documente legate de OZN-uri declasificate de CIA din anii 1980.

Sursa text și foto: Space.com