Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale, a declarat că țara noastră este îngrijorată de prezența rușilor pe Insula Șerpilor. Această situație constituie ”o provocare pentru securitatea națională”.

Șeful MApN, Vasile Dîncu, a vorbit despre situația din zona Mării Negre, acolo unde Rusia desfășoară mișcări de trupe pe Insula Șerpilor, foarte aproape de apele teritoriale românești.

Într-un interviu acordat Antenei3 oficialul Guvernului a spus că această situație din Insula Serpilor, ocupată de ruși, este considerată o ”amenințare directă la securitatea noastră”.

Dîncu a mai spus că întreaga alianță (n.r. NATO) este îngrijorată de apariția trupelor ruse la doar câteva zeci de kilometri distanță de România.

”În ceea ce privește pericolul de la Marea Neagră, cu prezența trupelor ruse în zona, acest lucru pentru România o provocare la adresa securității naționale, pentru că este spațiul nostru de siguranță.

Această prezență în Insula Șerpilor sigur că ne îngrijorează, dar nu ne îngrijorează numai pe noi. Este îngrijorarea pe care o împărtășim cu întreaga Alianță Nord Atlantică”, a spus ministrul Vasile Dîncu la postul de știri.