Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți cu Covid 19 în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul EXO-CD24, o dată pe zi,  s-au recuperat complet în termen de cinci zile, a anunțat Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din Israel. Un tratament similar a fost anunțat și de Hadassah Medical Center.

Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului a testat un medicamentul pe pacienți infectați cu coronavirus în stare moderată și gravă , iar  rezultatul a fost pozitiv în proporție de 95%.

Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile.

Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în decurs de două zile și au fost externați din spital 3- 5 zile mai târziu.

După astfel de rezultate pozitive, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății, pentru a solicita extinderea procesului la mai mulți pacienți.

Și Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a raportat despre o posibilă vindecare.

Spitalul a administrat la 21 de pacienți în stare critică medicamentul numit Allocetra. Potrivit medicilor, 19 pacienți s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost externați din spital în medie după opt zile.

Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach, director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă.